1

szoveg

rf 2023-08-09 15:23

Bértámogatás Nevezzük így csak röviden

Véleményem van, amit úgy érzek, most le kell írnom.

Az MKOE, mint azt egy nem olyan régen közzétett cikkben láthattátok, írt egy összefoglalót az eddigi változásokról, és amelybe megfogalmaztuk azokat az ötleteinket is, amit megfontolásra érdemesnek gondoltunk. Történtek jó intézkedések és rosszak is. Nehéz ilyenkor jó, csak jó döntést hozni, ezt el kell ismerni. 

Ami viszont nagyon erős visszásságot okozott, az az, hogy a címben nevezett támogatás sajnos nagyon keservesre sikeredett! 

Azt, hogy a bértámogatás feltételei pontosan melyek is, azt nem kívánom most leírni, hiszen sok kiváló kollégám ezt már megtette. 

A szakma pontosan értesülhetett arról, hogy ez mivel és hogyan jár.

 

Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy a gyakorlati megvalósítása ennek a támogatásnak, rendkívül bonyolult és csak nagy nehézségek árán, hatalmas bürokratikus elemekkel tarkítva lehet megigényelni. Ezekben a vészterhes időkben nem hiszem, hogy az lenne a legfontosabb egy űrlap (amelyet persze, már azonnal módosítottak is) arról kérdezősködjön, hogy mi a nemzetiségem, az iskolai végzettségem,  stb...stb...( leírni sincs képem)

Ugyan valamelyest csökkent az első nyomtatványhoz képest a kitöltési "nehézségi fokozata", de a mostani is szánalmasan gyengére és erőltetettre sikeredett! Mintha nem lett volna milyen kérdést feltenni, de mégiscsak kérdezni (nyilatkoztatni) kell valamiről a dolgozót.

Nincs más célom ezzel a cikkel csak arra rávilágítani, hogy fel kell hívni a bürokratikus akadályokat kitalálók figyelmét, arra a tényre, hogy most nincs szükség rá, hogy igazolják létüket, most nem ennek az időszaka van! 

 

Egy GINOPOS elszámolás is egyszerűbbnek tűnik, ahhoz képest, amit itt kell kitöltögetni és amilyen kérdésekre kell válaszolni a nyilatkozatban.

Nem szoktam ilyen mélységig vizsgálgatni egy témát, mivel azok a szenzációs szakemberek, akik mellettem dolgoznak, mindent alaposan "kiveséznek", de e témában mélyre ástam magam.

Ezért gondolom, hogy egy olyan véleményt osztok meg, amelynek személyesen is megtapasztaltam a hátulütőit. Az MKOE elnökeként, mindenképpen szót kell emelnem egy olyan bürokratikus akadály miatt, mit ez a jelenlegi ügy.

Az elmúlt időszakban tapasztalhattuk, hogy nem dőlt  össze a világ, amikor leépítettünk egy-egy bürokratikus akadályt (lásd példának a gyógyszertárakban a receptek kiváltását, ugye már más is kiválthatja a "felhőbe" felírt gyógyszereinket. Ezelőtt ez istenkáromlásnak számított és rendkívül bürokratikus szabályok mentén lehetett csak kiváltani más gyógyszereit).

 

Több kollégával egyeztetve, azt tapasztaltam, hogy nagyon kevesen tudják, akarják, merik! meg igényelni ezt a támogatást, amely pedig létszükséglet, hogy meg tudják tartani munkatársaikat. Az MKOE kiállt azért, hogy mindenki próbálja megmenteni dolgozóit, viszont ehhez szükséges egy kormányzati valós támogatás is!

 

Tisztelettel kérem ismételten a részletszabályokat kidolgozóktól, hogy NE! Most nem ennek van az ideje. 

Amikor pedig visszatérünk a valamikor még normálisnak mondott "kerékvágásba", akkor kérem, hogy a most bevezetett valóban egyszerűsített dolgokat, amelyek működtek, tartsuk meg és higgyük el, hogy így is működni tudnak! 

"Egy humanista álmodozó"

Matyóka Zoltán 2020-05-14 07:20


2023-08-09 15:231
2020-05-14 07:20Bértámogatás Nevezzük így csak röviden