Jelentkezés a női tagozatba


Női tagozat az MKOE tagok részére

2023 a Nők éve az Egyesületben!

„A segítség néha csak annyi, hogy valaki meghallgat.”

2023. március 08.-án megalapítottuk az Egyesület Női Tagozatát!

 

Ezzel is tisztelegve azok előtt a nők előtt, akik kiálltak az egyenlő jogokért és lehetőségekért, bár az egyenlőség a jog szintjén létrejött, de a társadalmi egyenlőtlenségek még mindig érezhetőek. Ebben a helyzetben senki sem hibás, egyszerűen ezek a normák a társadalmilag annyira mélyen beágyazódtak, hogyha nem teszünk ellene tudatosan, akkor magától nem tud megváltozni.

 

Az Egyesület Női Tagozatának célja, hogy a túlnyomórészt nők által gyakorolt szakma érdekképviseleti szinten is kapjon női energiákat, azon felismerésen alapulva és elismerve azt, hogy a nők és férfiak általában másképp képviselik az érdekeiket, másképp élik meg az élet és a szakma adta kihívásokat.

Nem speciálisan, de inkább nőket érintő kihívások pl.

  • munka – magánélet (azon belül is a háztartás) egyensúly megteremtése
  • árazás
  • önbizalom
  • kiégés
  • cégméret, s majd később exitálási stratégiák

 

A tagozat keretein belül, mint az a fenti felsorolásból látható elősorban nem szorosan a vett szakmai témák megvitatása lenne a cél, hanem sokkal inkább a vállalkozáshoz kapcsolódó kérdések, mint időbeosztás, prioritások kezelése, a társadalmi megítélés javítása, munkakörülmények és humánerőforrás kérdések megvitatása stb. Illetve egy közösség építése, ahol őszintén megoszthatjuk egymással a minket érintő nyomást, ezzel csökkentve a vállalkozói magányt. Egy közösség, ahol a tagok megtapasztalhatják, hogy mások is küzdenek hasonló problémákkal. Hiszünk abban, hogy a tagok tudása nem egyszerűen összeadódik, hanem kollektív tudássá válva segítjük egymást, nem csak felszíni kihívások megoldásában, hanem a mélyebben gyökerező paradigmák feloldásában is.

 

Az első két évben igyekszünk eljutni minden vármegyében személyesen is, hogy visszahozzuk az offline találkozók varázsát.

 

Várjuk azon kolléganők csatlakozását, akik a céljainkkal egyetértenek, szeretnének velünk együtt gondolkodni.

Lap megtekintése

.
Megtekintéséhez bejelentkezés szükséges! Tag szeretne lenni?