TrendFM interjú Zatik Lászlóval

Zatik László a TrendFM 94.2 Nap Vendége című műsorban bemutatja a Nagy Könyvelői Felmérés 2021 meglepő előzetes eredményeit.

Időpont:Április 7.
Belépés: Ingyenes


Aggodalomra okot adó előzetes eredményeket hozott egy most készülő, könyvelők körében végzett országos felmérés. A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete és az Egzatik Szakkiadó Kft. kutatásában résztvevő könyvelők közel egyharmada tervezi, hogy már rövid távon felhagy tevékenységével. A válaszadók negyede életkorát jelölte meg a döntés okaként, ami a szakma elöregedését mutatja.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) és az Egzatik Szakkiadó Kft. gondozásában készülő, országos Nagy Könyvelői Felmérés 2021 előzetes eredményeiből kiderül, hogy a könyvelők és könyvelői cégek közel egyharmada rövid távon felhagy a tevékenységével. Ez nem csak a könyvelői szakmára, hanem a teljes gazdaságra is érzékelhető hatást gyakorolhat már egy-két éven belül. Az eddig beérkezett 1700 válasz alapján a könyvelők 24 százaléka az életkorát, 7 százaléka pedig a megnövekedett, új típusú feladatokat jelölte meg okként, amiért nem akarja tovább folytatni a munkát.

Zatik László, az MKOE elnökségi tagja és az Egzatik Kft. ügyvezetője egy 2*20 perces interjú keretein belül osztja meg a TrendFM 94.2 hallgatóságával az előzetes eredményeket, illetve véleményezi az adatok mögött meghúzódó folyamatokat.

Üdvözlettel: MKOE

2021-04-06 16:45